Det är säkert många av er som bor i hus eller radhus som spenderar mycket tid ute i trädgården, då vet ni säkert hur viktigt det känns med en välorganiserad och trivsam trädgård. En välorganiserad och trivsam trädgård är faktiskt inte så svårt att göra som många verkar tro. Med till exempel gångar, avskilda rabatter, upphöjningar och säkra trappor kan man komma långt.

För att få känslan av att trädgården är välorganiserad är avdelningen och markering A och O. Detta kan göras på många olika sätt, markering och avgränsning med hjälp av mursten är dock det vi kommer prata om i den här artikeln och på mursten.se har ni möjlighet att finna än mer information kring detta.

Mursten är, som man kan höra på namnet, ett stenmaterial man använder sig av för att bygga murar. Dessa murar kan du placera ut i din trädgård där du vill och känner för, men allra vanligast är att man antingen bygger dem runt rabatten, intill en gång eller en mur runt hela tomten, precis som när man bygger ett staket runt sin tomt.

För att kunna bygga en mur av mursten räcker det inte endast med murstenen utan verktyg som till exempel vattenpass, måttstock och en spade är nödvändiga. Ni behöver även en speciell massa att placera mellan stenarna för att de ska sitta fast korrekt, denna massa finner ni i samma butik ni köper er mursten. De som jobbar i butiken vet vilken massa just ni ska ha till er mursten.