Om du som får personlig assistans är din egen arbetsgivare, så behöver du jobba med att hitta en assistent på egen hand. När så ska ske, har man flera olika alternativ. Här ger vi några exempel på hur man kan göra. De allra flesta metoderna utgår från nätet.

Använd sociala medier

När man ska hitta personlig assistans är tillit viktigt. Således kan det vara bra att börja titta bland bekantskapskretsen. Kanske finns det någon som känner någon, som känner någon, som söker ett jobb inom personlig assistans i Jönköping? Att du har en referens till personen, förhoppningsvis från någon du litar på, gör att du kan känna dig tryggare under rekryteringsprocessen och en eventuell provanställning. På sociala medier finns också en rad olika grupper för arbetsgivare och arbetstagare. Det blir ungefär som att lägga en annons i en platsbank. Genom att berätta om jobbet och lämna kontaktuppgifter kan du få många sökande på kort tid. Dessa grupper finns specifikt för Jönköping och andra städer runtom i landet.

Lägg upp jobb på privata platsbanker

Det finns en rad olika privata plattformar för jobbsökande. Att lägga upp annonser på de mest välkända plattformarna gör att ditt jobb kan få många exponeringar. En plattform vi tittar på uppger att de har över 200 miljoner besökare varje månad. Sidan finns i många länder, och det innebär givetvis inte att det är 200 miljoner som kommer att se ditt jobb.

Använd Arbetsförmedlingen

Det är kostnadsfritt att lägga upp jobb hos Arbetsförmedlingen, och det är strax under 200 000 människor som besöker Platsbanken dagligen. De har ett eget verktyg för att skapa annonser, och det går tämligen snabbt att lägga upp ett jobb. Jobbet kommer att matchas med deras befintliga kandidater, och även vara öppet att se för arbetssökande som inte tidigare har registrerat sig hos myndigheten. Det finns guider och information på webbplatsen kring hur man kan skriva en bra platsannons. Bland annat ger de tips om att skriva ”dig” och ”dina” istället för ”vi” och ”våra” – det vill säga att man ska tala direkt till läsaren. En idé kan också vara att ha med starka nyckelord, till exempel ”Personlig assistans Jönköping – Heltidstjänst”.