De stora multinationella klädföretagen saluför inte mycket i kategorin stora storlekar. Denna nisch har lämnats till andra aktörer. I och med tillkomsten av internet ökade möjligheterna för alla sorts specialartiklar att sprida sitt budskap. Eftersom andelen välväxta personer är en icke föraktlig mängd har webbshoppar för kläder inom denna genre ökat dramatiskt. I de flesta fall blir det kunden som söker efter butiken, tvärt om mot gängse firmor som låter sin marknadsföring leda in kunderna i affären. Samtidigt genererar det sistnämnda större kostnader vilket i slutänden blir en del av priset för varorna. I vart fall har det inneburit att priserna förr var ganska höga i de specialaffärer som fanns fysiskt sett. Idag kan storväxta personer hitta det mesta i klädväg på nätet, även jeans. En av dessa nätbutiker som saluför snygga jeans är Kam Jeans. Detta brittiskbaserade företag har funnits sedan 1985 och har bland annat jeans upp till 70″.

Brittiskt initiativ
Ett annat brittiskt företag är Mish Mash som har en mycket kvalitativ tillverkning som grund för sina trendiga jeans och till exempel snygga tröjor. Förmodligen är vi svenskar är lika sugna på snygga jeans som britterna men eftersom de är betydligt fler i antal finner man helt enkelt ett större urval hos dem. Därför kan man framhålla ytterligare ett brittiskt företag, nämligen Ed Baxter. De marknadsför sig på sin hemsida som ”big&tall clothing”, och anses som ledande inom design för storvuxna. De utlovar passform med stil och kan presentera fina kundrecensioner.

Över hela världen
Webbhandeln är således en välkommen källa för välväxta män även i Sverige. I och med internet har handeln blivit global och det spelar inte så stor roll om man beställer kläder från Borås eller London. Urvalet blir så mycket större och man kan leta sig fram till en favorit. Varför inte ett par jeans med bälte, klappat och klart?