Köket är ett av bostadens mest använda rum. Detta gör det även till ett väldigt viktigt rum då du kommer spendera mycket tid precis just där. Du måste trivas i ditt kök och gilla att arbeta, umgås och även bara vara i det. Att ha ett snyggt badrum är lätt fixat, men man måste alltid ha i åtanke att det ska vara praktiskt också.

För att få ett praktiskt kök måste det anpassas efter dina behov. Har du/ni till exempel barn kan det vara bra med ett rymligt kök med mycket förvaring. Bor du däremot själv eller är ni bara två kan ni satsa lite mer på snygga detaljer och ett kök som är smidigt och litet istället för ett med mycket förvaring. Ett kök inreder man oftast så simpelt med möbler som ett köksbord med tillhörande köksstolar, vissa väljer även att inreda med en så kallad köks-ö eller liknande som ett extra avlastnings-/arbetsbord.

Det många dock inte tänker på när de tänker på köksinredning är kaklet. Att inreda med kakel kan göra ditt kök både roligare och personligare med mycket små medel. Ett mönster i kaklet kan till exempel liva upp ett helt kök bara det är genomtänkt och proffsigt gjort. Man kan även göra en sådan simpel sak som att matcha sitt kökskakel med den färg du har på textilen i ditt kök, d.v.s. ha samma färg på kaklet som på kökshanddukar, gardiner, bordsmanschetter etc.

Du kan även sätta kakel i till exempel dina möbler för att rusta upp dem eller rentav bara vilja ha en förändring. Detta kan du göra i allt från bord och köks-öar till pallar, stolar och kökssoffor.