När det gäller att utfodra våra fyrfota vänner, i synnerhet hundarna så finns det mycket att tänka på. En hund är så mycket mer än bara ett sällskap för oss människor. En hund är en levande varelse som vill och förtjänar att tas om hand på bästa sätt, som förtjänar att vara frisk och stark, att tänder och päls mår bra. När det gäller dessa, och många andra aspekter så finns det få andra saker som är så bra för djurets hälsa och välbefinnande som färsk föda. Färskfoder har en mängd fördelar som av minst lika många anledningar är något att rekommendera och som förtjänar att tas upp här.

Några av anledningarna till att färskfoder är så bra är att de innehåller väldigt mycket av det som hunden behöver och för den delen också uppskattar. Här finns vitaminerna och mineralerna som är bra för hälsan som sådan, för att inte säga livsviktiga. Tack vare detta mår pälsen bra, något som syns tydligt. Vad insidan beträffar så mår även tarmar och mage bra, något som alla som någon gång haft ont i magen inser vikten av. En annan förutsättning för att mage och tarmar fungerar som de ska är givetvis att man kan tugga maten ordentligt. Färskfoder är även bra för tänderna, med andra ord är denna typ av föda bra ur många synvinklar.

Det är inte ovanligt att hundar drabbas av mask och även om det är relativt lätt att åtgärda så kan man ju vilja slippa att lägga tid på detta. Hundar som får färskfoder drabbas generellt sett mindre ofta av mask, något som gör tillvaron avsevärt mycket trevligare både för hund och för människa.

Det kan ta lite ansträngning att hitta rätt färskfoder för rätt hund men det kan definitivt vara värt det, i alla fall om man vill ta väl hand om sina fyrfota vänner på ett långsiktigt bra sätt.