Mobiltelefoner hänger med i ur och skur, används flera timmar varje dag och får troligtvis ta emot onödiga stötar då och då. Förr eller senare uppstår någon form av skada och för att laga iPhone gör man bäst i att lämna in den. Visst finns det vissa saker man kan göra själv men fördelarna med att anlita hjälp är fler.

Det går fort

Ett proffs behöver inte särskilt lång tid på sig när det kommer till att laga iPhone. Självklart kan det vara av betydelse vilket typ av fel det är som ska åtgärdas men generellt tar det max ett par timmar. Att byta ut ett gammalt batteri tar till exempel inte mer än en timme medans en åtgärd som kräver felsökning och annat kanske tar lite längre tid.

En sak är i alla fall säkert, det kommer förmodligen gå fortare än för den som försöker laga sin iPhone på egen hand.

Det blir rätt

Förutom att det går fort att lämna in en iPhone på lagning kan man också vänta sig ett bra resultat. Att hålla på själv hemma är pillrigt och svårt och risken för att det blir något ytterligare fel finns där. Genom att istället lämna in telefonen hos en expert gör att man med stor säkerhet vet att den kommer tillbaka i ett bra skick.

Kvalitet på produkt och arbete

Den som behöver få sin iPhone lagad och planerar att lämna in den bör kolla efter en sak. Det är vilken typ av reservdelar och produkter som används, samt om firman lämnar garanti på arbetet.

En bra produkt har nämligen ett tags garanti och detsamma kan gälla för själva arbetet. Skulle du till exempel märka att det åtgärdade problemet kommer tillbaka inom en viss tidsperiod så bör det finns möjlighet att lämna in för att laga iPhone på nytt hos samma firma – och dessutom kostnadsfritt.

Laga iPhone – hur mycket kostar det?

För att få sin iPhone lagad kan priset skilja sig, och det beror precis som ovan på vilken typ av fel som behöver åtgärdas. Mer omfattande lagningar tar längre tid och kostar därmed ofta mer.

Det beror dock inte bara på tidsåtgången utan också på vilka reservdelar och produkter som behöver användas. Det enklaste sättet att ta reda på priset i förväg är att ringa och fråga där man tänkt lämna in den.

Saker som påverkar priset:

• Tidsåtgång
• Hur många delar som behöver ersättas
• Vilka typer av reservdelar som används (Kvalitet)