Surfabonnemang – en smidig lösning för dig som lever mobilt eller helt enkelt vill ta vara på tiden du är på språng. Ett surfabonnemang är avsett att användas med en surfplatta, och gör surfen därifrån mycket smidigare. Med ett eget abonnemang för surfplattan behövs varken uppkoppling till wi-fi eller internet-delning från mobilen, så därför är det otroligt flexibelt att använda en surfplatta med surfabonnemang. Den enda tekniska utrustning som krävs är en surfplatta med plats för SIM-kort. Att installera SIM-kortet brukar inte vara särskilt pilligt, och därefter är man redo att koppla upp sig mot internet.

Olika surfabonnemang för olika behov

Självklart går det att välja olika abonnemang beroende på hur mycket surf som behövs. En stor fördel med att börja på en lägre mängd är att det i de allra flesta fall går att köpa till data eller uppgradera efter hand, medan det kan vara mer komplicerat att “byta ner sig”, beroende på vad man har valt för bindningstid. En del surfabonnemang passar perfekt för användning på semestern, varför inte i sommarstugan, då de har en kort bindningstid, eller kanske inte har bindningstid över huvud taget. Om man däremot behöver använda surfabonnemanget året om kan det bli billigare att välja en längre bindningstid.

Tre skäl till att surfabonnemang har blivit så populärt

  • Många lever idag mycket mer mobilt än människor gjorde förr. Och samtidigt har en bra uppkoppling blivit allt viktigare. För den som ofta är på resande fot så är ett surfabonnemang väldigt praktiskt, då man alltid har tillgång till internet i sin surfplatta (förutsatt att det finns täckning, förstås!)
  • Den som brukar dela internet från sin telefon kommer snabbt att upptäcka fördelarna med surfabonnemang, eftersom telefonens batteri plötsligt räcker mycket längre (internet-delning är ganska “tungt” för telefonen, varför batteriet brukar gå åt fort!)
  • Surfabonnemang kan enkelt beställas online, eller köpas i butik. Många gånger kan det vara enklast att överblicka utbudet och hitta det bästa erbjudandet online, men ifall man behöver sitt surfabonnemang på en gång så är det i vissa fall bättre att handla i butik (detta då leverans från en internethandel kan ta mellan 1-3 dagar)